Как да направите добър дизайн на визитки?

Едно от първите неща, които ще чуете, когато стартирате собствен бизнес, е колко решаващо е доброто впечатление за постигане на успех. Визитката ще ви помогне в това. Визитната картичка е нещо повече от къс хартия с вашата информация за контакт. Визитката е първото впечатление. Тя създава доверие, показва професионализъм и оставя трайно впечатление у получателя. Накратко, да имате добра визитка е наистина важно.

Много детайли трябва да се вземат предвид при дизайн на визитка и това може да ви обърка от къде да започнете. В този блог ще обсъдим различните компоненти на дизайна и ще дадем съвети.

 

Happy съвет #1 Помислете внимателно коя е вашата целева аудитория

Първият въпрос, който трябва да си зададете при дизайна на собствената ви визитка е: на кого ще дава визитката? Коя е целевата ви аудитория? Къде ще я намеря? След като имате ясна представа за вашата целева аудитория, определете как целевата аудитория би искала иска да се свързва с вас. Предпочитат по телефон или имейл? Какво ще гледат в началото - вашето име или позицията ви? Предпочитат ли цвят и дизайн или по-скоро търсят ясна и нагледно представена информация? След като определите това, дизайнът на вашата визитка ще бъде много по-лесен.

 

Happy съвет #2 Уверете се, че дизайнът на картата отговаря на това, което предлагате

Оригинална и креативна визитна картичка трае много по-дълго в съзнанието на някого, отколкото една със стандартен шаблон. Потърсете онлайн и намерете вдъхновение - там има много вдъхновение. Направете селекция от 30 дизайна, които ви харесват най-много. След това преминете през избраните 30 дизайна, като отново изберете до 10 от тях. В крайна сметка намалете ги още наполовина, така че да получите най-много 5 окончателни дизайна, на които ще базирате своя собствен дизайн. Все пак имайте предвид, че вашият дизайн трябва да съответства на предлаганите от вас услуги. Например, визитна картичка от производител на торти трябва да изглежда различно от визитка на IT специалист.

 

Happy съвет #3 Правилните инструменти за дизайн

Разбира се, ще ви трябва програма, с която можете да проектирате своите визитки с лекота. Програмите, които често се използват от дизайнерите, са Adobe Photoshop, InDesign и Illustrator. Тези приложения осигуряват най-добри резултати. За да предотвратите грешки, придържайте се към изискванията за файловете, които ще намерите на нашия уебсайт. В този блог пост ви обясняваме как да създадете файл за печат, който отговаря на всички изисквания, необходими за добър финален принт продукт.

Нямате опит с Adobe Photoshop, InDesign и Illustrator? Няма проблем! На нашия уебсайт предлагаме собствен онлайн редактор. С нашия редактор можете да направите красиви и уникални дизайни за вашите визитки. В този материал обсъждаме как работи онлайн редакторът стъпка по стъпка.

 

Happy съвет #4 Каква информация трябва да има на вашата визитка?

Визитката ви говори много за това кой сте вие и вашия бизнес. Дизайнът на вашите визитни картички трябва да предаде вашите ценности и да ви отличава от другите. Текстовата информация на визитката трябва преди всичко да е ясна и, разбира се, да съдържа стандартните елементи: име, позиция, имейл, телефонен номер и евентуално адрес. Но в какъв ред? Какъв размер на шрифта? За да разберем, поглеждаме отново към съвет #1. Коя е вашата целева аудитория? Какво гледат в началото и какво може да им бъде от полза? Това може да ви осигури много яснота.

Друго, което трябва да имате предвид, е, че цялата тази информация трябва да бъде от едната страна на визитката. Затова текстът трябва да е възможно най-изчистен и да съдържа само най-важната информация. Другата страна на визитката ви предлага възможността да впечатлите с подходяща и завладяваща снимка, която наистина ще подхожда на вашия бизнес, в комбинация с вашето име, името на вашия бизнес или лого.

 

Happy съвет #5 Избор на правилния размер и вид на хартията

Важно е да се знае размерът на вашата визитка. Това не само ще се отрази на размера на шрифта и снимките, но и ще ограничи работното ви пространство също толкова. Стандартният размер (85 х 55 мм) е най-често използваният формат. Той е и този, който HappyPrinting предлагаме на нашия уебсайт. Но това не е всичко – предлагаме и заобляне на ъглите! Всичко това трябва да се има предвид, когато проектирате вашата визитка.

 

Happy съвет #6 Уверете се, че вашата визитка ще остави трайно впечатление!

Когато споделяте вашата визитка с някого, помнете че не сте единствените. Някои хора дори си тръгват с пълни портфейли с визитки. Как да бъдете сигурни, че визитката ви ще се отличава?

Освен да направите уникален дизайн, можете да изберете и различен подход. Например, можете да добавите QR код с вашата информация, или очертания за сгъване, с които се оформя цвете, при правилно сгъване. Възможностите са безкрайни!

 

Пожелаваме ви приятен дизайн с нашия онлайн редактор! Ако все още имате проблеми, HappyPrinting сме насреща! Свържете се с нас, ако имате въпроси или се нуждаете от помощ с вашия дизайн. Ще се радваме да ви помогнем!

We Print, You Smile :)