Как да си направим интересни етикети за бутилките и бурканите с домашни деликатеси

 

Много буркани за консервиране с тъмно сладко на пазара.

Домашно приготвената зимнина е широко разпространена и обичана традиция в българската култура. Всъщност, зимнина от растителни и животински продукти приготвят повечето народи, живеещи на места с по-суров климат.  

Консервираната храна е от първа необходимост за домакинствата, когато разнообразието от пресни и лесно достъпни плодове и зеленчуци е ограничено.

За осигуряването на вкусна и питателна домашна зимнина по-често се грижат възрастните в семейството. Напоследък обаче все повече млади хора проявяват интерес и завидна виртуозност в кулинарното изкуство на зимнината. За това заслуга имат и множество съвременни шеф готвачи, които не позволяват тази традиция да се забрави и създават свои съвременни интерпретации на стари рецепти. 

В статията ще ви дадем чудесни идеи за персонализиране на домашната зимнина със самозалепващи се етикети. Ще разберете защо е добре бурканите и бутилките да се обозначават и как може да етикирате и презентирате зимнината. Като „за десерт“ ще ви дадем идея за оригинален и автентичен коледен подарък с домашно приготвени деликатеси.

Защо да персонализираме зимнината със самозалепващи се етикети

Ако продавате домашно приготвени деликатеси и зимнина, е от изключително значение да представите продуктите си в добър търговски вид. Най-лесният и естетически издържан начин да означите различните буркани, бутилки и пакети е със самозалепващи се етикети. 

Изберете стила на етикетите, които искате да красят продуктите ви, като го съобразите с логото на фирмата си (ако имате такова) или се доверите на опитни специалисти в печатарските услуги, които да измислят дизайна на самозалепващите се етикети вместо вас.  

В случай, че приготвяте собствена зимнина, е добра идея да обозначите със самозалепващ се етикет всяко бурканче или шише. От една страна, това ще улесни членовете на семейството, които не винаги се ориентират какво е съдържанието им, а от друга, ще им придадете хармоничен и очарователен вид. 

Ако сред близките ви има хора с алергии към определени храни или не консумират дадена съставка, е добре да надпишете зимнината, от която могат да хапват или пият. Това ще ви спести ненужни инциденти.

 

Други случаи, в които да използвате самозалепващи се стикери

 

Надписването на съдове и кутии е важно и в ежедневието:

  • Обозначете дадено ястие, в което се съдържа глутен, лактоза или ядки, като предупреждение към хората с непоносимост към тях; 

  • Сложете стикер и на кутията си за обяд (или тази на детето), за да знаят околните чия собственост е тя; 

  • Ако обичате да правите домашни сокове или ядкови млека, залепете срока на годност на дадената напитка; 

  • Или просто угодете на естетическата си потребност всичко да бъде прилежно и красиво надписано.

Как да надписваме и презентираме домашно приготвена зимнина със самозалепващи се етикети

 

стикери за пекарна и шоколадов кекс

 

Има как да си направите етикети у дома. В интернет има много ресурси за създаване на етикети за буркани и бутилки. В някои сайтове ще откриете и безплатни шаблони, които позволят да впишете желания от вас текст. След това трябва да ги отпечатате на самозалепваща се хартия - у дома, ако имате условия, или в копирен център. 

Съществува и по-лесен и бърз начин да се сдобиете с хубави и качествени самозалепващи се етикети за буркани и бутилки. В сайта на Happy Ptinting ще откриете категория „Етикети“, в която се предлагат листове със стикери в разнообразни цветове, размери и форми. Те са предварително изрязани с цел по-лесно отлепяне и се изработват от няколко вида материала. 

Може сами да изберете какъв да бъде надписът или илюстрацията върху тях или да закупите ненадписани етикети, които да украсите с маркер и собствен почерк. Използвайте нашия онлайн редактор, за да създадете ваш собствен дизайн или да изберете някой от нашите готови дизайн шаблони. В случай, че имате нужда от помощ, свържете се с нас, за да обсъдим как точно си представяте самозалепващите се етикети, а ние с радост ще ги отпечатаме в най-кратък срок.

 

Няколко важни съвета

 

Самозалепващите се етикети за буркани и бутилки са чудесен начин да добавите личен щрих към вашата домашна зимнина. Ето какво може да направите:

 

1. Ако планирате да използвате повторно вашите буркани, изберете етикети, които в последствие могат лесно да се отстранят. Моделите на Happy Printing са точно такива - премахват се лесно с помощта на гореща вода.

2. За да персонализирате етикетите, може да заложите на изчистен, минималистичен дизайн или да проявите творчество със снимки, графични изображения и собствени рисунки. Не забравяйте да включите името на съдържанието и датата, на която е консервирано.

3. При залепване на етикета се уверете, че повърхността на буркана е чиста и суха. След като етикетът е на мястото си, изгладете го, за да премахнете въздушните мехурчета.

 

Подарък домашна зимнина за Коледа

 

жена държи в ръцете си коледен подарък завързан с панделка

 

 

Подаряването на домашно приготвено лакомство за Коледа е чудесен начин да проявите лично отношение към любим човек. Всеки би оценил подарък, който сте направили със собствените си ръце, влагайки любов, грижа и време. Той ще се отличи сред купищата вещи под елхата - кои полезни, кои ненужни. 

 

Помислете какво обича човекът, на когото ще подарите домашен деликатес - предпочита сладки изкушения или се наслаждава на солени и кисели храни. Изберете представителен съд, в който да поднесете подаръка, като задължително го персонализирате с красив самозалепващ се етикет. Надпишете го с името на получателя или се заиграйте с коледната тематика, избирайки празничен етикет. 

 

В статията ви напомнихме колко лесно може да преобразите скучните буркани и бутилки със зимнина, добавяйки им характер и „самоличност“ със самозалепващи се етикети. Разгледайте разнообразните форми и размери на стикерите, които предлагаме в сайта на Happy Printing. Помислете каква визия бихте искали да им придадете, прикачете файл с избрания дизайн или харесайте някои от нашите авторски предложения. 

 

 

 

 

Добави коментар