3 важни правила, когато правим сами рекламни стикери за продукти

 

 

Young asian woman in stylish using stickers for creation strategy of work project during brainstorm.

 

Ако търсите начин да промотирате бизнеса си по нестандартен и успешен начин, рекламните стикери идват на помощ. Те се изключително умен маркетингов трик, който ще повиши осведомеността за бранда ви и ще укрепи взаимоотношенията с клиентите ви. В допълнение, не е необходим голям бюджет за изработването на етикети. Всичко, от което се нуждаете, за да започнете, е малко вдъхновение и въображение. 

Рекламните етикети се правят лесно и се вписват почти навсякъде. Ако подарите стикери, клиентите ви биха могли да ги залепят на калъфа на телефона си, на лаптопа, на бутилката си с вода и пр. Това веднага създава видимост сред останалите и е приятен повод за започване на разговор. 

В тази статия искаме да ви споделим три важни правила, които да следвате, когато правите сами етикети за продуктите си. Това несъмнено е един необичаен и свеж маркетингов ход, който си струва да опитате. Освен това процесът на създаване на рекламни самозалепващи стикери е много креативен и забавен. Етикетите ви позволяват абсолютна свобода на творческата мисъл. 

Изберете и планирайте всичко за вашите етикети за продукти

Първото важно правило е да планирате всичко за вашите стикери преди да преминете към дизайна и принтирането им. Най-напред определете целта си - увеличаване на разпознаваемостта на марката или директно взаимодействие (посещение на уебсайт, обаждане на телефонен номер и т.н.). Каквато и да е тя, уверете се, че дизайнът, формата, размерът, разположението и посланието на стикера работят в името на крайната цел. 

После помислете за своята целева аудитория и персонализирайте рекламните етикети според нея. Без значение с какво се занимава вашият бизнес, стикерите винаги ще са успешен метод за промотиране на продуктите и услугите ви. 

В случай, че някой потенциален клиент се загледа във вашите уникални персонализирани стикери, той ще иска да разбере повече за бранда ви. За целта е добре да предоставите начин, по който потребители да се свързват с вас. Адрес на уебсайт, потребителско име в социалните канали или QR код са най-подходящите формати за контакт. 

Последният ни съвет е да планирате детайлите около стикерите си. От огромно значение е да тествате качеството им преди да ги пуснете в употреба.  

  • Обърнете особено внимание на вида лепило. Не искате да загубите някой клиент, защото стикерът се залепва така, че да не може да се махне в последствие без да остави следи.
     

  • Изпробвайте и колко дълго ще издържи винилът на стикерите. Най-лесният начин да направите това е да поставите етикетите в калъфа на телефона си или да ги носите известно време в джоба си. Триенето на винила в твърда повърхност също ще ви даде представа за издръжливостта му.

Направете дизайн на етикетите 

След като сте си изяснили организационните и технически подробности около направата на вашите рекламни стикери, идва ред на техния дизайн. Второто важно правило, когато сами изработвате етикети за продукти, е да се придържате към семпла визия. Не е възможно да разкажете всичко за бизнеса си в един стикер. Трябва да измайсторите такъв дизайн, че да споделите малко, но достатъчно с потребителите си.

Няколко полезни съвета

 

Woman writes Boo! on decorative black stickers for flower pots. Handmade decorations for Halloween.

 

Заиграйте се с формата на стикерите. Да, кръглата и квадратната са стандартни и биха свършили работа, но са твърде популярен избор. Вашите стикери ще се отличават много повече с нестандартна форма. Защо не експериментирате с визия на забавно животинче или измислен герой. Те ще привличат повече внимание и е по-вероятно да предадат посланието на марката по забавен и запомнящ се начин. 

Колкото по-малко детайли включите в рекламните етикети, толкова по-добре! Най-често околните ще забележат вашите стикери случайно и ще имат време да асимилират визията и съдържанието им за части от секундата. Трябва да уловите този кратък момент. Ако стикерът е претрупан, прекалено шарен и с трудно четим шрифт, то шансът някой да я запомни е минимален. 

Синхронизирайте цветовете на стикерите с тези на вашия бранд и 

лого. Макар стикерите да са забавни и закачливи артикули, с които да рекламирате бизнеса си, те все пак трябва да съответстват на цялостната ви бизнес концепция. Възможно е вашите стикери да не съдържат името на марката, затова винаги се стремете към създаване на силна асоциация. 

В най-идеалния вариант рекламните самозалепващи се стикери трябва да изразяват идеята ви без думи. Ако все пак сте решили да използвате текст, изберете нещо кратко, ясно и закачливо. 

Наред с избора на правилното послание, отделете време и за типографията. Съветваме ви да включите думи, които са оразмерени и удебелени максимално, така че да се набиват лесно на очи. 

Изберете начин на принтиране на рекламните стикери

Woman with print operator at the printing manufacturing.

Създаването на рекламни стикери е един от най-успешните и креативни маркетингови инструменти за промотиране на вашия бизнес. Тези малки артикули приковават моментално вниманието върху себе си и повишават видимостта на марката ви. Нещо повече - те създават трайни отношения с клиентите ви. Това е учтив начин да им благодарите, че ви подкрепят.

Веднъж изяснили идеята, посланието и дизайна на стикерите, е време да преминете към последния етап от процеса - тяхната поява на бял свят. Може да принтирате сами своите готови етикети за продукти или да се доверите на професионалисти. 

В случай, че решите сами да преминете през целия процес на изготвяне на стикери, ще ви са нужни няколко инструмента, материали и оборудване, за да започнете. За постигане на максимално добър резултат е нужно да се сдобиете с всичко необходимо за етикетите: мастиленоструен принтер, машина за изразяване на винила, софтуер за стикери, инструменти за оформяне на принта и лепило.

От Happy Printing може да ви съдействаме, свършвайки всичко вместо вас. Разгледайте сайта ни и изберете необходимото за вашия бизнес. Направете своето запитване сега, а ние ще се погрижим вашите рекламни самозалепващи стикери да се получат без грешка.

Добави коментар