Как да редактираме снимки преди печат?

Искате ли да отпечатате нещо в HappyPrinting? Тогава трябва да имате готов дизайн за работа. В случай, че не знаете как да редактирате или просто искате да проверите дали сте пропуснали някои стъпки, този текст е идеален за вас. Снимката ви може да не излезе, както сте очаквали. 

 програми за обработка на снимки

Умението да редактирате снимките си е важно за създаване на дизайн по ваш вкус.
В този блог ще изброим седем точки за редактиране на вашите снимки:

Яркост на вашия монитор


Преди да поръчате в HappyPrinting ви препоръчваме да проверите настройките на вашия монитор. Някои настройки на екрана показват цветовете по различен начин от други. Освен това проверете дали яркостта на екрана ви не е твърде тъмна или твърде светла. Тези настройки на монитора могат да накарат вашия дизайн или цветове да изглеждат по-тъмни или по-ярки, отколкото биха били, когато го отпечатаме за вас. Съответно ви предлагаме да промените настройките на екрана си точно така, както би изглеждал при отпечатване. Винаги можете първо да отпечатате файла у дома, за да проверите дали вашият дизайн излиза така, както сте си го представяли.

Изберете вашите снимки


След като настроите монитора си на правилните настройки, е време да изберете снимките, които искате да отпечатате. В случай, че сте фотограф, може да имате голяма колекция, от която да избирате. Препоръчваме ви да изберете само най-добрите от тях, тъй като не можете да отпечатате всички. Ако сте обикновен потребител, препоръчваме ви да изберете снимката, която искате да отпечатаме. След това копирайте избраната снимка и я отворете в програма за редактиране. 

снимки в рамка

 

Изискване за принтерите е цветните настройки на доставяния файл да са в CMYK. Това е така, защото RGB показва цветовете по различен начин - така виждате изображенията на екрана си. Вашият дизайн ще изглежда различно, когато е отпечатан. 

Изрежете снимката си


Подрязването на вашата снимка може да промени композицията и фокуса ѝ. Препоръчваме ви да отрежете ненужните или странни части от снимката си. Това може да подобри значително визията и да напарви вашата снимка още по-привлекателна. Това обаче не е необходимо ако снимката ви вече е поставена в силна композиция.


Внимание!

Изрязването на снимка с висока разделителна способност може да доведе до твърде ниска разделителна способност на снимката ви за отпечатване. Съответно, не забравяйте да проверите дали разделителната способност пада след подрязване на избраната от вас снимка.
 

Променете формата и разделителната способност

настройки на фотоапарат

 

Променете формата в зависимост от това колко голямо искате да бъде изобаржението. Въпреки това, подрязването и промяната на формата на снимката може да доведе до намаляване на разделителната способност. Затова ви препоръчваме да проверите и съответно да промените резолюцията на снимката. Това ще предотврати видимите пиксели на вашия печатен продукт. Увеличаването на разделителната способност на вашата снимка кара вашия дизайн да показва повече подробности и той ще изглежда по-добре.

Съвет: Не забравяйте да регулирате разделителната способност на снимката си според продукта, който искате да поръчате. Когато поръчвате такъв с по-голям формат, например постер, уверете се, че разделителната способност е минимум 150 dpi. За по-малки продукти, като фото тефтери, картички или магнитчета, принтерите имат изискване от поне 300 dpi. Затова не забравяйте да проверите това, преди да поръчате!

Настройте според вашите предпочитания


Всички предходни точки бяха изисквания, които принтерите имат към файловете на клиентите при поръчка на продукт. Това се прави, за да се предотвратят евентуални грешки и разочарованя. Това обаче не означава, че не можете да коригирате дизайна си според вашите предпочитания. Можете да промените яркостта и тъмнината на картината, да добавите по-топли и студени ефекти и да промените остротата на цветовете. Освен това можете да добавите филтри, за да промените дизайна си, като например да го направите черно-бял. Някои по-усъвършенствани инструменти имат още повече опции, когато става въпрос за коригиране на картината според вашите предпочитания, но когато използвате нормален инструмент, това са повечето настройки и ефекти, които можете да промените.

обработка на снимка

Запазете файла си


Това може да е твърде очевидно, но не забравяйте да запазите дизайна си. Нищо не е по-досадно от загубата на целия напредък по работата във вашия файл. За печатни продукти се препоръчва да запазите дизайна си като .jpg или .png файл, тъй като те са най-подходящи за печат. Не сте сигурни за избора си? Помолете някой, когото познавате, да го разгледа или да отпечатате файла си, за да видите дали ви харесва!

Съвет: не презаписвайте оригиналната снимка при запис, напарвете копие с различно име. Ще бъде жалко да изгубите снимката и няма да можете да я използвате повече за различен дизайн.

Надяваме се, че тези стъпки могат да ви помогнат допълнително с подготовката на вашите дизайни, тъй като това може да бъде особено голямо препятствие, ако не знаете много за редактирането. Надяваме се, че този блог пост е бил полезен за вас и с нетърпение очакваме да отпечатаме всичките ви красиви дизайни!