Има ли модни тенденции в декорацията за стена

Запълването на празните стени в един дом може да го превърне във ваша лична арт галерия. А сега изборът за декорации за стена е огромен - снимки, принтове, панели, картини, огледала. Вие решавате как да вдъхнете живот на едно пространство и да го превърнете в дом, който отразява вашата индивидуалност и в който се чувствате щастливи.

интериор с декорация за стена картини

Защо да изберем декорации за стена

В последните години ясната граница между дома и офиса ни започва да изчезва. 


От една страна заради все повечето нови дигитални професии, от друга заради определени световни събития, но домът и офисът на повечето от нас се сляха в едно. А връзката с природата се измести от връзката с дигиталния свят, в който прекарваме дните си.

Принудени да прекарваме повече време у дома, често търсим вдъхновение как да го превърнем в уютно място за почивка и същевременно в място, което да ни зарежда творчески и в което да работим?

Декорациите за стена винаги са била предпочитан начин да съживим едно пространство и да го превърнем в любимо кътче за прекарване на време. Те дават възможност за бързо освежаване и промяна, без да се налага да правим голяма инвестиция, каквато би бил един ремонт.

С напредването на технологиите и все по-голямото дигитална присъствие, декорациите за стена са начин да пренесем любимите си неща от дигиталния свят в нашия дом.

Има ли модни тенденции в декорациите за стена през 2022 година

Последните модни тенденции в декорациите за стена през 2022 година показват стремеж към хармонично съчетаване на реален и дигитален свят.

Някои от основните тенденции, които се наблюдават, са:

Набляга се на естествени или рециклирани материали

Това може да са дървени, метални или създадени от рециклирани изкуствени нишки декорации за стена.

Включват се повече дигитално създадени декорации за стена, които съчетават реални и дигитални елементи

Прекарваме голяма част от времето си в дигитален свят, затова не е чудно,че черпим вдъхновение от него за реалния си живот.

Цветовете са вдъхновени от природата

Целта на избраните цветове е да вдъхват спокойствие. Да създават усещане за близост и хармония с природата. Най-предпочитани са зелените, бежовите, кафявите и сините гами.

Зелените свързваме с горите, свобода, простор. Сините представят небето и морето, идеята за простор и необятност. А кафявите и бежови гами свързваме със земята, със спокойствие, стабилност и сигурност.

интериор с декорация на стената

Най-популярни арт декорации за 2022 година

Ще ви представим някои от най-предпочитаните декорации за стена, чудесно съчетаващи елементи от дигиталния свят с елементи от реалния. Те набират популярност в последните години и ще са предпочитан избор и през 2022 година.

Линейни скици

При тях с използването единствено на черни линии на бял фон се създава изчистен, минималистичен и драматичен визуален ефект. Особено популярни са в последните години не само за декорации на стена, а и в декорациите за дома, като възглавници и завеси, и дори в модната индустрия върху ризи, тениски и аксесоари.

Декорации за стена с женска фигура

В последните години се появиха невероятни произведения на изкуството, които възхваляват женската красота и признават силата на жените. Чрез линейни черно-бели скици или чрез детайлни картини в ярки цветове, декорациите за стена с женски фигури показват, че и жените имат място в света и могат да бъдат лидери.

Декорации за стена с животни

Те често се смятат за подходящи единствено за детска стая. Сладки портрети на пухкави животни или стикери за стена с животни са чудесни да добавите цвят и забавен елемент към нея.

Но може да ги използвате и в останалата част от дома си, за да вкарате елемент от живата природа и същевременно да покажете любовта си към животните. Черно-бели снимки на животни от Африка, цветни снимки на пеперуди или единствено снимки на вашия домашен любимец. Не се притеснявайте да изразите себе си и да дадете индивидуалност на вашия дом.

Декорации за стена в стил Поп арт

Този тип декорации се смятат за едни от най-популярните на световно ниво. Появяват се в средата на 50-те и 60-те години в Англия и САЩ. При тях артистите създават изкуство, вдъхновено от нещо изключително популярно в обикновения живот, откъдето идва и името на стила. Вдъхновение може да е известна личност, като Мерилин Монро например, или известна поредица комикси. Абсолютно всичко може да се превърне в поп арт изкуство.

Декорации за стена в неонови цветове

От години използването на ярки неонови цветове се радва на огромна популярност и е предпочитано за декорирането не само на бизнес помещения, но и в домове. Често може да се види ярък неонов надпис с вдъхновяващ цитат или дума, поставен като акцент на стената, или дори комбиниран със снимки на реални места от света.

Декорации за стена с астронавти

Къде бихте отишли ако имахте костюм на астронавт и можехте да пътувате? Точно от това са вдъхновени тези декорации с астронавти, които ги представят на най-различни места. Насред поле от слънчогледи или в Космоса, няма невъзможни картини за тази тенденция.

Смели абстрактни декорации

Този тип декорации често показват сливане между човек и елементи, включително и от флората и фауната.  Пример за такава декорация е жена със скрито от букет цветя лице или женско лице в черно-бяла гама с ярки цветни линии, закриващи очите.

Добавянето на елементи от флората и фауната често придават един дух на романтика, поезия и мистицизъм. Затова тези сюрреалистични образи винаги са били популярни, защото карат зрителя да развихри фантазията си и сам да интерпретира картината.

Декоративни пана

Изборът на декоративни пана зависи в голяма степен от големината и предназначението на стаята. Може да избирате от огромни пана, които заемат цялата стена, до малки квадратни рамки, които са подходящи за малки стаи като баня или детска.

Огледала за декорация за стена

Те са модерен и изискан начин не само да украсите стените у дома, но и да създадете илюзията за по-голяма площ. Не си мислете, че може да ги слагате единствено в антрето. Много подходящи са за спалнята или да красят стената над камина в хола.

Дървени декорации за стена

Дървото става все по-популярен елемент за декорация за стена. Дава усещане за близост до природата, защото е естествен материал. Често срещани варианти са: да има някакъв принт върху него или да е боядисано в един цвят, който да подчертава текстурата му.

Метал за декорация за стена

Металът е от тези материали, които са смели и изпъкват на фона на дома ви. Придава по грубо и индустриално усещане, ако се остави в по-необработен вид. А ако се обработи и заглади, може да създаде съвременен вид и да даде елегантен завършен вид на една стая.

Идеи за декорация у дома

Идеи за декорация за стена на кухнята

В кухните обикновено има по-малко място за декорация на стените. Те са запазени за шкафове и рафтове, които често трябва да поберат повече, отколкото могат. Но ограниченото място не бива да ви спира да украсите стената в кухнята. Малки весели декорации за стена с любима напитка или сладкиш, а защо не и любим готвач, ще ви вдъхновяват и ще създават настроение. А няма нищо по-важно за вкусната храна от доброто настроение на готвача.

Идеи за декорация за стена на хол

Холът е мястото, в което всички членове на семейството най-често прекарват време заедно. Затова за неговата декорация може да се използват елементи, които цялото семейство да обожава.

Пример за това са декорации за стена с цитати от сериали или любими сцени от филми. Ако сте семейство, което е запалено по кино изкуството и често гледате и дискутирате филми заедно, това би бил чудесен начин да превърнете пространството във ваш собствен кино музей с любими произведения.

Идеи за декорация за стена на спалня

При декорацията за стена в спалнята има значение от кого ще се използва стаята. Хубаво е да представят нещо любимо на ползвателя.

Например, популярните в последните години рекламни табелки са много подходящи за мъжка или детска спалня. Може да са на любим отбор, напитка или харесван сериал.

Ако спалнята е за гости и ще се посещава най-често от ваши близки или приятели, чудесен вариант биха били ваши общи снимки в рамка. Може да изберете снимки от ваши пътувания, весели моменти от семейни събирания или ако сте учили заедно, снимки от младежките ви години.

Ако спалнята е за малко дете, може да направите колажи с родословно дърво, със снимки на майката и бащата, или арт колажи, които да отразяват израстването на детето през първата година, когато то постоянно се променя. Така ще имате декорация за стена, която ще е уникална.

Направи сам своята арт декорация за стена

В днешно време възможностите и свободата за избор и съчетаване на изкуство в различни стилове, от различни години, са безкрайни. Определят се единствено от вашето въображение и желания.

С разнообразието от приложения и програми може не само да се обработват снимки, но и да се създават нови уникални арт изображения.

Ярък, неонов и вдъхновяващ цитат може да е поставен над снимка на реален природен обект.

Или корона от цветя може да закрива женско лице, като метафора за богатия вътрешен свят на човек.

А защо не комбинация между снимките от вашия телефон и красиви пейзажи на любим творец, когото следвате?

На HappyPrinting може да реализирате всяка ваша идея и да я превърнете в красива декорация за стена за вашия дом. Така ще имате нещо уникално, което не може да бъде намерено масово. То ще придава индивидуалност на вашия дом и ще ви носи спокойствие и радост.

При нас може да поръчате всичко, което сте харесали в дигиталния свят, както и да го съчетаете с ваши любими лични снимки.

И тук е моментът да ви представим нещо ново!

Може да избирате от 4, 6 и 8 квадратни фото плочки и да ги подредите по ваш вкус.

Любимите снимки от социалните мрежи, които често обичате да гледате за вдъхновение?

Или снимки от телефона ви, с които сте запазили щастливи моменти?

А защо не една голяма снимка на любимия ви пейзаж, разделена на 8 квадрата?

Може да направите всеки един от тези варианти бързо и лесно с нашия онлайн редактор. Той позволява избор на снимки директно от телефона ви или от Facebook и Instagram. Има възможност дори да изрежетете снимките или да добавите цитат, или послание.

Всяка една плочка е лека, направена от висококачествен материал. Размерите са 20 на 20 см, а дебелината 3 см. Правят се с качествен печат с висока разделителна способност.

Закрепят се с двойнолепяща лепенка за стената и могат да бъдат лесно преместени, ако подредбата не се е получила според желанието ви. Най-хубавото е, че може да преместите една или всички фото плочки, ако не харесате подредбата, без да се притеснявате от дупки в стената или забиване на пирони.

Гарантираме ви, че след първата поръчка ще се върне с още хиляди идеи за декорации на стените си. А в Happy Printing ще ги изпълним бързо и качествено!