Как да декорираме детска стая с фото аксесоари

Детската стая - мястото за весели игри и добро настроение

Декорация за детска стая с фото аксесоари

Децата, независимо дали са още малки или вече пораснали, се нуждаят от своето кътче в дома, в което да се чувстват защитени и спокойни.

Всеки родител се стреми да осигури това кътче за своите деца, което да ги кара да се чувстват комфортно и да ги предразполага да бъдат спокойни и уверени, за да се наслаждават на ежедневието си и да играят необезпокоявани. Декорацията за детска стая е неизменна част от създаването на подобно уютно местенце.

В тази статия ще ви дадем идеи как сами да създадете украса за детска стая, за да я превърнете във вълшебен кът за вашето дете.

Критерии при избор на декорация за детска стая

Когато избирате по какъв начин да декорирате стаята на децата си, за да я направите по-цветна и свежа, е необходимо да се съобразите с някои индивидуални критерии. Така вие гарантирано ще зарадвате и доставите удоволствие на най-малките членове на семейството.

Възраст

Психолозите препоръчват детските стаи да се обновяват на всеки две години. С всяка година детето расте и предпочитанията и интересите му се сменят. Декорацията в детската стая трябва да отговаря на възрастта на детето и на настоящите му вкусове. По този начин например се прави и украсата за детските градини - във всяка възрастова група декорацията отговаря на възрастта на децата в нея, на това какво би представлявало интерес за тях и какво би ги радвало.

Лични предпочитания

Когато детето ви е съвсем мъничко е логично, че то ще следва вашите предпочитания относно това какви играчки сте му избрали или какви дрешки сте му купили. Но в процеса на израстване на детето, то вече започва да изгражда собствени желания и предпочитания. Хубаво е да се съобразите с тях при планирането на декорацията на детската стая.

Материали

Щом стане въпрос за материалите, които ще използвате за декорацията, нужно е да се съобразите най-вече с безопасността на детето. Това означава да използвате възможно най-качествените материали, които няма да позволят детето ви да се нарани.

Големина на елементите

Винаги трябва да се съобразите с големината на детската стая, която ще украсявате. Ако имате малко пространство прекалено големите елементи ще го стеснят допълнително. От друга страна, ако стаята е по-голяма, а избраните елементи за декорация са малки, те няма да се забелязват. 

Комфорт

Комфортът е важен както за детето ви, така и за вас самите. Трябва да осигурите нужната функционалност, за да бъде удобно за всички да прекарват време в детската стая. Подредете я така, че да има комфорт при игри и занимания, но и да има достатъчно пространство, за да усеща детето ви свобода. 

Местата, които може да декорирате в детската стая

Всяка част от детската стая може да бъде аранжирана по специален начин, за да се хареса на малчуганите. Ще ви дадем някои идеи, които ще ви помогнат в избора на различни декорации, които да създадат добро настроение.

Мебелите

Мебелите в детската стая се превръщат в подходяща възможност за украса. На леглото бихте могли да залепите различни стикери с любимите анимационни герои на вашето дете. Над него може да сложите завеса, например балдахинова завеса, зад която детето да се крие и да се забавлява. Декорация с лепенки, стикери, 3D плакати или постери е подходяща и за гардероба, и за по-големи шкафове в стаята.

Стените

Интериор на детска стая с декорация космос.

Стените са най-голямата област в стаята, на която може да творите. От скучни, едноцветни места вие може да ги превърнете в цветни и сияйни кътчета. Нарисувайте или залепете това, което ще впечатли и зарадва вашето дете. За по-големите деца, може да закачите на стените фото плочки или отпечатани снимки върху канава. Така тийнейджърската стая ще добие по-нестандартен и интересен облик.

Таван

Таванът е не по-малко благоприятна възможност за декорация на детската стая. Там вие може да поставите интересно лед осветление или да залепите светещи звездички или други фигурки. Украсата тип гирлянд, която може да закрепите на корнизите на пердетата, сякаш виси от тавана, също ще създаде забавна атмосфера в стаите на малчуганите. 

Оригинални идеи за декорация с фото магнитчета

Бяла магнитна дъска за поставяне на фото магнитчета на жълта стена.

Вероятно и вие обичате да запечатвате значими за вас моменти в снимки, за да ги превърнете в незабравими спомени. Снимките, или магнитчетата със снимки, могат да се превърнат в чудесен елемент от украсата за детската стая на детето ви. Така вие ще създадете в съзнанието му чувство за принадлежност и отдаденост към семейството, и ще го научите да цени моментите ви заедно докато расте.

Изберете снимки със запомнящи се моменти, свързани с живота на детето ви. Например от раждането му, първия му рожден ден или първата почивка на море. Със сигурност имате много значими моменти, уловени в кадър. Подберете тези, които биха предизвикали интерес у детето, за да сте сигурни, че ще го радват. Отпечатайте ги на фото магнитчета и организирайте пространство в детската стая, на което можете да ги поставите.

Фотомагнитчетата за детска стая имат някои предимства пред снимките в рамка.
Първото е, че те могат да бъдат закрепени на всяка равна магнитна повърхност. Не е задължително да се поставят само на обичайното за тях място - хладилника.

Друг техен бонус, освен красивите цветове, е лесният начин на закрепяне. Нямате нужда от определени лепила или от пирони. А ако детето ви реши да ги отлепи и да играе с тях, няма опасност да се нарани, защото няма стъкла, остри ръбове или метални елементи.

С фото магнитчетата ще създадете пълноцветна атмосфера, която ще привлича погледите на децата дори и по време на игра. Дали ще украсявате детска стая за момче или момиче, с фото магнитчетата, вие ще я направите свежа и цветна за тях.

Бърза и лесна поръчка на фото магнитчета от Happy Printing

Всички деца се радват, когато разглеждат собствените си снимки, особено ако те са от техни значими моменти като рождени дни, първите почивки или първия лунапарк, където позират с любими анимационни герои. С тези значими моменти, запечатани на фото магнитчета, може да създадете неповторим интериор за детската стая, който да радва детето ви всеки ден.

Така любимите фото магнитчета могат да се превърнат в чудесна украса за детската стая на детето ви. Ние, от Happy Printing, можем да отпечатаме вашите незабравими спомени върху фото магнитчета с различна форма и размер. Може да изберете квадрат, правоъгълник, овал или кръг според това каква форма е най-подходяща за детската стая. Ние можем да създадем и магнитчета, върху които има възможност да оставите текстово послание в долната част, което би зарадвало по-големите деца.

Магнитчетата от Happy Printing се изработват и отпечатват в България, за да намалим максимално вредните емисии от транспорта. Използваме само висококачествени материали, за да сме сигурни, че магнитчетата ще са в идеално състояние, за да радват вас и вашите деца дълго време.

Разгледайте нашия сайт и поръчайте лесно и бързо фото магнитчета, с които да украсите детската стая и да я превърнете в мястото за весели игри и забавления на вашето дете.