Три идеи за оригинален персонализиран подарък

По дефиниция подаръците се дават безвъзмездно в знак на обич и признателност. Тази традиция датира още от дълбока древност, когато хората си разменяли храна, улов и клонки от дърво, ухажвайки по този начин противоположния пол. В Древен Египет било прието властимащите да си разменят съдове, животни и плодни дръвчета, за да скрепяват мира и дипломатическите си отношения. В Древен Рим пък подаръците между заможните били монети. Те се считали за жест на вярност и готовност за подкрепа. По това време се появили и първите бонбониери, които били украсени със злато и скъпоценни камъни и се подарявали предимно на дами. Основната идея на тези дарове била да радват и да създават положителни емоции. Смисълът и символиката на подаряването като акт на почит и внимание са се запазили и до днес.

Подаряването - жест, който сплотява

В наши дни подаръци правим по различни поводи - за рождени дни и значими празници, както и винаги, когато намерим смисъл в това. С тях ние казваме „Благодаря“, „Обичам те“, „Прости ми” или просто изразяваме специално отношение към даден човек. Изследвания показват, че поднасянето и получаването на подаръци ни правят по-щастливи и удовлетворени. Тези жестове активират хормона на щастието и заздравяват емоционалната ни близост с околните. Сами по себе си подаръците са ценни не заради паричната си стойност, а благодарение на заряда, който носят и значимостта, с която белязват жеста. Доста често една мъничка проява на внимание се оказва много по-значима за нас, отколкото скъпоструващ подарък.

В ежедневието си сме изправени пред дилемата какъв подарък да изберем за специалните поводи на нашите близки, приятели и колеги. А понякога просто искаме да ги зарадваме без повод, като им подготвим оригинална изненада.

 

Различните интереси на хората, техните предпочитания, работната им среда и изобщо фактът, че всеки е уникална и неповторима личност, ни изправят пред трудности при избора на подаръци. Глобалният дигитален свят, в който живеем, и достъпът ни до всевъзможни стоки и услуги предполагат да можем с лекота да се справим с тази на пръв поглед лесна задача. В действителност обаче доста често се загубваме в многообразието около нас и крайният резултат не винаги е удовлетворяващ. За да бъдете още по-креативни и оригинални в избора си, сме подготвили за вас няколко безценни идеи за подарък, с които да зарадвате близък човек.

Персонализирани подаръци

Едно от най-сполучливите решения без съмнение е персонализираният подарък. Той носи силен емоционален заряд на човека, за когото е предназначен. Всяка индивидуализирана идея за подарък дава допълнителна стойност на жеста. Този тип подарък със сигурност ще остане скъп спомен за получателя.

Като носители на лично послание персонализираните подаръци са предпочитани, търсени и подходящи за всички поводи. Подбрали сме три идеи за подарък, с които да зарадвате близки и приятели.

Арт подаръци

Арт подаръците са запомнящ се и нетривиален начин да покажем внимание на скъп за нас човек. Поднасянето на подобен тип подаръци говори за желанието ни да проявим изобретателност в избора си, който на свой ред да очарова получателя. Артистичната нотка на подаръка ще го разграничи от обикновените сувенири, които могат да се закупят отвсякъде.

Персонализираният подарък обикновено е вдъхновен от нрава и интересите на човека, за когото е предназначен. Помислете за детайли от живота му – на какви хобита посвещава свободното си време, има ли съкровени мечти или слабости, на които трудно устоява. Можете да подходите и по-игриво, като обърнете внимание на дребни неща от ежедневието като любима храна, предпочитан цвят или порода куче. Акцентирайки върху всички онези неща, които изграждат света на вашия близък, можете да откроите основна тема, на която да посветите и персонализирания подарък.

Има случаи, в които искаме да зарадваме човек, който не е от близкия ни семеен и приятелски кръг. Обикновено става дума за хора, които са ни оказали подкрепа в труден момент или са се погрижили за любим наш човек. Подобни жестове се правят най-често към колеги, лекари и преподаватели. Когато не познавате добре човека, когото искате да зарадвате с арт подарък, помислете за случка, която сте преживели заедно. Нека тя бъде вдъхновението, което ви води в избора на жест, с който да засвидетелствате своята признателност.

Фото картина

Друго предложение, което отправяме към вас, е подаряването на фото картина. Тази идея за персонализиран подарък доби особено голяма популярност през последните години. Съставени от едно или няколко пана, фото картините биха могли да разнообразят и освежат интериора на всяка стена в дома или на работното място.

Ако човекът, когото искаме да зарадваме с подобен подарък, ни е близък, бихме могли да изберем картина, отговаряща на неговите интереси и предпочитания. Варианти за това биха могли да бъдат предпочитани от него пейзажни гледки, любими животни, мечтани мегаполиси и пр. В случай, че не познаваме предпочитанията на получателя, тогава е редно да избираме сред по-стандартни фото предложения, отличаващи се с ненатрапчиви цветове и елегантни форми.

Печат върху канава

Печат върху канава е друга идея за подарък, която несъмнено ще впечатли човека, когото сме решили да зарадваме. Рисуването върху канава датира от началото на четиринадесети век. То добива още по-голяма популярност два века по-късно и се счита, че тези картини са израз на преклонение пред красотата и майсторската изработка. С развитието на съвременните технологии се разкрива и едно ново измерение в преминаването от ръчно рисуване на картини към печат на снимки върху канава.

За да изненадате свои близки, поръчайте отпечатка на обща снимка върху канава. Намерете фотография, която напомня за незабравима случка, която сте преживели заедно, и увековечете този спомен. Експериментирайте и със създаване на арт колаж, в който да включите любими фотографии или ценни цитати от художествени произведения. Това е великолепен начин да съберете на едно място вълнуващи изображения, с които любимият човек да украси стена в дома си. Ако предпочитате да изразявате обичта и уважението си с думи, можете да измислите и печат върху канава с писмено тематично послание.

Каквато и идея за подарък да ви хрумне, сме сигурни, че персонализираният подход ще се окаже печеливш. По този начин ще оставите траен отпечатък в съзнанието на човека, когото искате да зарадвате. Не забравяйте, че всяка една ваша идея може да бъде изработена бързо и качествено в Happy Printing!